Duškino iskustvo sa prakse

28.04.2017. | Napisao: Jovana Marčeta  

U moru odluka koje jedan mlad covjek mora da donese, odluka o obrazovanju i izboru zanimanja, jedna je od najvažnijih. Pored toga, suočeni samo i sa činjenicom da nam tržište ne nudi mnogo mogućnosti za učenje i sticanje iskustva i u skladu sa tim naša očekivanja su na niskom nivou. Veoma je teško doći, kako do posla, tako i do prakse, te se obavještenja o programima prakse mogu posmatrati kao statističke greške našeg tržišta rada.

Obavještenje da će Hidroinženjering & Economic organizovati praksu pod nazivom „Dođi, uči i zaposli se“ imala je snažan odjek. Kako nam se takve prilike nude rijetko, broj prijavljenih kandidata bio je poprilično velik. Ponudilo nam se nešto „neobično“ i svi smo imali velika očekivanja, ali i sumnje da će ovo biti još jedna praksa na kojoj će studenti i diplomci da kuvaju kafe, slažu registratore i javljaju se na telefon. Kao praktikant, mogu da kažem, da naše sumnje nisu bile opravdane, već da su naša očekivanja ispunjena.

Program prakse traje tri mjeseca i u tom periodu imamo priliku da učimo i radimo u više sektora i da se suočavamo sa realnim ekonomskim i operativnim izazovima kroz koje prolazi jedna organizacija. U sklopu programa uključeni smo u poslove nabavke, prodaje i računovodstva, učestvujemo u grupnim i individualnim projektima, pripremi tenderske dokumentacije i istraživanjima nabavnog i prodajnog tržišta. Ostvarujemo direktan kontakt sa dobavljačima i kupcima što je za sve nas  veoma značajno iskustvo.

Još jedna dobra strana prakse su i periodična testiranja koja vas „tjeraju“ da pokažete koliko ste naučili i napredovali. Mi, koji smo navikli na testiranja u školskom sistemu, isprva istim pristupamo sa tremom i zabrinutošću. Ali već nakon kratkog vremena shvatamo da nam je pristup pogrešan i da treba na to da gledamo kao na šansu da pokažemo koliko novih stvari smo naučili i koliko smo napredovali. Daju nam i mogućnost da sagledamo naše slabosti i vidimo na šta treba da obratimo više pažnje. Traže od nas da pokažemo koliko smo odgovorni i da ispoštujemo rokove.

Program prakse je dinamičan i radni dan prođe veoma brzo. U naše učenje, upoznavanje sa organizacijom i ocjenjivanje uključeno je više zaposlenih. Zaposleni su prijatni, odnose se prema nama sa poštovanjem i ne gledaju nas kao „uljeze“. Nakon prvog mjeseca mogu da kažem da je ovo prilka koju ne treba propustiti i da sa nestrpljenjem očekujem nove zadatke.

Pozvala bih poslodavce u Bosni i Hercegovini da razmisle o sličnim programima i pruže mladim ljudima šansu da steknu iskustvo. U tom procesu mogu im omogućiti bolju poziciju na tržištu rada, a sebi oblikovati kvalitetnog radnika koji će donijeti višestruke koristi u organizaciju.

Duška Opačić

Student Ekonomskog fakulteta

Komentari su zatvoreni!