Jeftini trikovi za uljepšavanje kupatila

27.06.2016. | Napisao: Hidroinženjering & Economic  

Uz pomoć nekih od ovih ideja možete svom kupatilu dati sasvim novi izgled, a da vas to ne košta mnogo. Često je kupatilo posljednje na tapetu kada je u pitanju renoviranje enterijera. U njemu ne provodimo ni približno onoliko vremena koliko u, na primer, dnevnom boravku, ali to ne znači da i kupatilo ne treba da bude uređeno sa ukusom. Ono je mjesto za privatnost i zato treba da mu date toplinu i elemente ekskluzivnog.

 

Zbog stalnog dodira sa vodom, stara kupatila će neminovno izgubiti svoj sjaj, koliko god se trudili da skinemo kamenac. Jednostavno, ono što je bilo blistavo bijelo, ne može više da dostigne taj sjaj nakon višegodišnje, pa i višedecenijske upotrebe. Ipak, kupatilo može da zablista čak i ukoliko nemate novca da mijenjate svu keramiku, pločice, lavabo, šolju, kadu ili tuš kabinu i tako dalje.

 

Svijetle boje
Svježe obojena prostorija uvijek dobija jednu živu notu, koliko god kupatilski nameštaj bio star. Birajte svijetle boje, što da ne i sasvim običnu bijelu, jer ona upravo asocira na čistoću. Možete čak i da izbjegnete krečenje postavljanjem neke kvalitetne zidne tapete. Vodite računa da izaberete one koje su otporne na vlagu, jer će se one najeftinije zidne tapete možda pod uticajem vlage deformisati i samo pokvariti izgled vašeg kupatila.

 

Hidroinzenjering_and_Economic_ Jeftini_trikovi_za_uljepsavanje_kupatila_1

 

Podne prostirke za kupatilo, osim što su praktične, mogu da budu i značajan detalj kada je reč o izgledu same prostorije. „Gole“ pločice nekad djeluju hladno, dok podna prostirka daje sasvim drugačiji utisak. Izaberite dezen koji će se slagati sa bojom zidnog tapeta.

 

Plava i bijela su uvijek dobre kombinacije za kupatilo. Zato, ukoliko vam je kupatilski namještaj bijeli, izaberite podnu prostirku u plavoj boji, sa bijelim detaljima, a sve to možete zaokružiti kupovinom nove zavjese za tuš kabinu, koja može da bude bijela sa nekim plavim detaljem. Ovo zaista nisu velika ulaganja, a mogu mnogo da promijene izgled vašeg kupatila.

 

Sitnice koje donose veliku promjenu u kupatilu
Oprema za kupatilo, koju čini niz relativno jeftinih sitnica, može da vas iznenadi time koliko će uljepšati vaše kupatilo. Izuzetno moderne su plitke pletene korpice, koje mogu služiti za odlaganje neophodnih stvari za kupatilo. Hromirani detalji će takođe dati notu elegancije i ekskluziviteta. Možete da promijenite držač za sapun, peškir, toalet papir itd. Takođe, izaberite i elegantne hromirane ručice za kupatilski ormarić, ukoliko ga imate. Potrudite se da izaberete kvalitetne elemente kad kupujete sitnu opremu za kupatilo, jer to nije preveliko ulaganje, a jeftini i loši elementi će brzo izgubiti svoj sjaj.

 

Hidroinzenjering_and_Economic_ Jeftini_trikovi_za_uljepsavanje_kupatila_2

 

Polica ili korpa za peškire
Obogatite svoje kupatilo i nekom dodatnom policom ili korpom za peškire. To slobodno može da bude i samo jedna daska od deblje iverice ili najobičnija pletena korpa. Ukrasite ih lijepo složenim jednobojim peškirima. Oduševiće vas kako obični peškiri, ako su u odgovarajućoj boji, mogu izgledati kao ukras vašem kupatilu.

Komentari su zatvoreni!