Silikon temp.otporni 300ml Ceresit CS28 (R10)

Za zaptivanje i lijepljenje pri visokim temperaturama, za cijevi peći i centralnog grijanja, kamine, klima uređaje, rerne i sl.

SKU: 40940 Kategorija:

Karakteristike:
visokotemperaturna otpornost
otporan na UV zrake i vremenske uslove
trajno elastičan
razvija specifičan miris prilikom sušenja
za unutrašnju i vanjsku upotrebu

CS 28 silikon za brtvljenje i lijepljenje pri visokim temperaturama, između građevnih elemenata izrađenih od opeke, betona i pločica i koji se koriste za dilatacije kod prirodnog kamena, obloga od granita, vapnenca, kvarca, pješčenjaka, Solnhofen pločica i Carrara mramora. Dobro prianja na većinu podloga bez nanošenja pretpremaza (poliester, porculan, drvo i pločice). Nije primjeren za nanošenje na prirodni kamen, metale koji koroziraju (bakar, željezo), ogledala itd. Nije pogodan za upotrebu na površinama koje dolaze u kontakt s hranom ili spremnicima pitke vode. Otporan na UV zrake i vremenske utjecaje. Trajno je elastičan. Za vanjsku i unutarnju upotrebu.

Priprema podloge i primjena:

Površine moraju biti suhe i čiste. Površine onečišćene masnoćom moraju biti očišćene acetonom ili Ceresit Cleanerom. Stari ostaci silikona mogu umanjiti prianjanje i stoga moraju biti uklonjeni. Odrežite vrh kartuše i pričvrstite mlaznicu. Vrh mlaznice odrežite koso (oko 45°) prema širini spojnice. Stavite kartušu u pištolj i ispunite spoj.
Zagladite unutar 5 minuta prikladnim alatom i vodom s malo sapunice.

Isporuka u BiH: artikal nije na stanju
Stanje u prodavnicama:
Glamočani: nije na stanju
Banja Luka: nije na stanju
Datum ažuriranja: 12.07.2024.
Težina 0.5 kg