Valliant termobok

11.02.2015. | Napisao: tdomf_e048e  

Prvo bih zelio da Vas pohvalim na azuriranju stranice i podrske koju pruzate.
Svakako cu posjetiti Vase prodajne centre.
Ako bih mogao jos par pitanja vezano za Valliant termobok.Posto sam jos uvije skopcan na centralnu toplanu,na kraju sezone svakako planiram da se odjavim.
Da li je potrebno cistiti radijatore,koji su skopcani na grijanje vec 30 godina i gusani su ili na postojece stanje se skopcava na blok?
Za sad mi je najzgodnije da u dnevnoj sobi stavim termoblok,na tom mjestu mogu da dovucem i trofaznu struju,pa me zanima,da li ima jos nekakva oprema koja dodje uz njega i potreban mi je prostor za nju ili se samo pricvrsti termoblok i iz njega se vezu radijatori i to je to?
Koliko se jako cuje pumpa,sa obzirom da treba da se montira u dnevnoj sobi?
Kao sto sam pisao u proslom postu,stan je 87 kvadrata ima 6 radijatora.I od mjesta gdje bi se nalazio blok do krajnjeg radijatora ima od prilike 20 metara,to ne stvara nikakav problem?

necu Vas vise gnjaviti

hvala i lijep pozdrav

Komentari ( 1 )

 
 1. Hidroinženjering & Economic

  Poštovani,

  Zbog prljavštine koja se skuplja godinama, preporučuje se čišćenje radijatora.

  Uz kotao dolazi pribor za kačenje, a od dodatne opreme koja se posebno kupuje potreban je termostat za podešavanje temperature u stanu.

  Nije nam poznata tačna jačina zvuka koji stvara pumpa.

  20m udaljenosti kotla od zadnjeg radijatora ne prestavlja veliki problem, jer će i same cijevi isijavati toplotu i dodatno zagrijavati prostorije kroz koje prolaze.