O nama

Preduzeće za trgovinu i usluge Hidroinženjering & Economic d.o.o. osnovano je 28.12.1999. godine u Banjoj Luci, na adresi: Bulevar vojvode Stepe Stepanovića 201. U početku se bavilo trgovinom vodomaterijala, da bi relativno brzo proširilo asortiman na elektromaterijal, materijale za centralno grijanje, suvu gradnju, keramiku, bijelu tehniku.

U svom razvoju ostvarili smo saradnju sa brojnim privrednim subjektima u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, kao i širom svijeta. Hidroinženjering & Economic d.o.o. je članica franšizne mreže Economic, a od 55 članica, mi smo među onim koji iz godine u godinu ostvaruju najbolje poslovne rezultate.

11.04.2006. godine je otvorena nova poslovna jedinica u Glamočanima, na magistralnom putu M16 Banja Luka – Laktaši. Namjena poslovnice u Glamočanima je da postane regionalni snabdjevač vodomaterijalom i opremom za kupatila, elektromaterijalom, materijalom za centralno grijanje i  bijelom tehnikom za područje od Modriče do Bihaća putem direktne prodaje. Na ovaj način, izgradnjom i puštanjem u rad poslovnice u Glamočanima, pored ostalog, doprinosimo boljoj snabdjevenosti tržišta, kao i bržem ekonomskom razvoju ovoga kraja.

S ponosom možemo reći da smo postali zastupnici vodećih svjetskih brendova. Kvalitetnim proizvodima i profesionalnim pristupom našeg tima, izgradili smo prepoznatljivo ime i tradiciju koja stoji kao garant ponude i usluge najvišeg standarda u regionu, jer mi preko 20 godina stvaramo kupatila drugačija od drugih.

Misija

Uživajući višegodišnje povjerenje kupaca, kvalitetnim proizvodima i znanjem naših radnika pružamo najbolja rješenja za njihove razvojne projekte.

Vizija

Nastavljajući tradiciju poslovanja, vidimo se kao snažnu kompaniju koja je svojom bogatom ponudom uvijek korak ispred drugih, spremna zadržati konkurentsku prednost u regiji i osvojiti nova tržišta i na taj način ostvarivati zajedničke ciljeve svojih radnika, lojalnih i zadovoljnih potrošača, poslovnih partnera, kao i šire zajednice.