ozraka

04.12.2014. | Napisao: tdomf_e048e  

Postovani!
Imam problem sa jednim radijatorom na trećem spratu konstantno se pojavljuje zrak, stavio sam na taj radijator automatsko odzracno lonče ali situacija je ista, upitanju je otvoreni sistem grijanja.
Moje pitanje bi bilo, da li vi imate predlog kako da rijesim ovaj problem, mozda ova ozraka koja je postavljena nije odgovarajuca, ako imate nesto da mi preporucite ili neki drugi tip ozrake.

Srdacan pozdrav.

Komentari ( 1 )

 
 1. Hidroinženjering & Economic

  Poštovani Bojane,

  pojavljivanje vazduha u radijatoru može se dešavati zbog više razloga: Ubacuje se prilkom punjenja, visine posude (pritisak i podpritisak), padova , itd.,….
  Vaše rješenje sa automatskim odzračnim lončićem je ispravno, s tim što automatski ozračni lončić nije baš najpouzdanije riješenje, može nekad da zakaže.
  Ukoliko ste problem do sada rješavali sa automatskim ozračnim lončićem, a vazduh se i dalje pojavljuje, onda Vam je rješenje automatski Humelov ozračni ventil ART.2520120001 koji kod nas u Hidroinženjering i Economic košta 15KM sa PDV-om, jer informacije sa kojima mi raspolažemo kažu da je ventil pouzdaniji od lončića.
  A ako Vam je radijator pola hladan a pola topao, i postoji velika razlika u temperaturi ulazne i izlazne cijevi, problem možete riješiti odvrtanjem prigušnice (donji ventil na radijatoru).