Čak i najmanje kupatilo može biti pretvoreno u ugodan i funkcionalan dio vaše kuće. Sve što trebate je izabrati odgovarajući dizajn i praktično iskoristiti prostor koji imate. Uredite malo kupatilo uz pomoć 5 ideja koje će dati smisla i stila ovom malom prostoru u koji morate stisnuti sve te neizostavne elemente kao što su lavabo, veš mašina, wc šolja, kada ili tuš kabina i sl.

  • Sve velike elemente stavite u ćošak

Na taj način ćete se riješiti osjećaja natrpanosti. Kombinujte ugaoni umivaonik sa polukružnom ili četvrtastom kadom ili kabinom.

  • Stavite LED ogledalo

Ako iznad lavaboa imate jednostavno ogledalo obavezno ga zamjenite sa LED varijantom. LED ogledalo će momentalno promijeniti izgled kupatila i potpuno ga osvježiti.

  • Postavite tuš kabinu umjesto kade

Tuš kabina je izbor broj 1 za postizanje luksuznog izgleda malog kupatila, a dodatno ste uštedili prostor. Postoje razne verzije tuš kabina: polukružne, četvrtaste, sa mat, prozirnim ili činčila staklom, ugrađene na duboku, plitku kadu ili čak bez kade, ugrađene direktno na keramičke pločice

  • Postavite horizontalan bojler

Iskoristite taj prostor iznad kupatilskih elemenata za ugradnju horizontalnog bojlera. Samim tim ćete dobiti dodatni prostor za ugradnju ormarića.

  • Ugradite nadgradni umivaonik sa pločom preko veš mašine

Da i to je moguće. Duža ploča preko veš mašine skroz do umivaonika će učiniti da Vaše kupatilo vizuelno bude veće. A to je i cilj.

Nadamo se da smo u ovih 5 primjera uspjeli da Vam pomognemo i damo ideje za uređenje malog kupatila. Dođite da zajedno stvorimo Vaše kupatilo iz snova.